БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

(армиран-бетон-се-стори), (баеѓи-се-начитал),

(бела-мечка-немој-да-види), (гљужд), (дамла), (дамлосан),

(делириум), (дотеран), (дрво), (дрмон), (дроп), (дрезде), (дупе),

(дудуле), (ѓон), (идиот), (икона), (ја-фати-топката),

(Јонте-лигудин), (казан), (камен), (капса), (качен), (кинисан),

(клешта), (лапнат), (летва), (луле), (здрвен), (земја),

(земја-воздух), (ѕунѕурка), (љукум), (љушпа), (мад маскара),

(мераклисан), (мортус), (мрамор), (мортус дибидус), (налокан),

(намирисан), (натрескан), (насмеан), (начукан),

(нафлекан), (нашприцан), (незнај-како-се-вика), (нирвана),

(појќе-не-знај-кај-тера), (препариран), (низ-лозје-поминат),

(наврнат), (начукан), (нашминкан), (озрачен),

(осветлен), (осмици-прај), (патос), (плитар-напраен), (пепел),

(петарда), (препариран), (расположен),

(рипнала-и-го-удрила-калдрмата-по-глата)

(салам нацуцан), (свири-пиле), (светнат), (скуфтисан), (смрзнат),

(ставросан), (талпа), (тантела се стори), (тарабука), (тапа),

(тезгере), (тенеќе), (труба), (туткал), (тутурутка),

(ќе-дери-лисици-утре), (ќефледисан), (ќор), (ќутук),

(убо-ја-цапнал-сметката), (ферфеле), (флека), (фрескосан),

(цврцнат), (шајка), (штелован), (шпиртосан)

Валентина Цветановска

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here