Македонија има еден сигурен учесник на Параолимписките игри во Токио, а реални се шансите бројот на учесници да се зголеми. Од 25 август до 6 септември меѓу 4.400 спортисти ќе настапи и Оливера Наковска-Бикова. Битолчанката засега е единствената македонска параолимпијка во Токио.

Извор и повеќе на ГОЛ.МК