Битолчанката Лидија Ристовска со врати од Русија и се чувствува среќно и безбедно, бидејќи по долго време почна да чувствува и да движи одредени делови од телото. Таа успешно го помина првиот дел на трансплантацијата на матични клетки, а вториот треба да се изведе во септември, следната година. Понатамошното лекување и напорна рехабилитација од три месеци ќе ja продолжи во „Неуромедик“ во Ниш. Потребни се 7000 евра за наредниот месец да замине во Ниш.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here