БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Патувањето започна со автобус од Македонија во понеделникот на 20.08.2018 во 18.00 ч. кога битолчанката Мартина Николовска беше испратена од најблиската фамилија и пријатели, подржувачи и спонзори. Во Кавадарци и се придружи кавадарчанецот Мите Ташев и тие се единствените од Македонија кои сами ќе ја извозат европската ВИА ЦЕНТРАЛА.

Инаку за тие што не се запознати„Виа Централа“ е велосипедска тура која почнува во Белград, Србија, а завршува во Хамбург, Германија со апроксимативна временска рамка од 21-ви август 2018 – 10 септември 2018 година.

На полноќ заминаа за Белград истотака со автобус и веќе на 21.08.2018 г. вторник извозија со велосипед на релација Белград- Сомбор,

и денес среда на 22.08.2018 г. ја поминаа српско-унгарската граница на релација Сомбор – Дунавјарош каде пристигнаа пред некој час.

За остварување на овaа голема европска тура, која ни преставува ГОРДОСТ како битолчани заедно со вас да ја следиме, голема поддршка и спонзорство дадоа Црвен Крст-Битола, Премиум пиво, Бабук, Пекара Булевар, Миг Травел, Алкалоид Скопје, Кожувчанка, Космос Компани, Cofee House, ЈП Комуналец, ЈП Нискоградба, МПС, Скара Марија, Ел-Бох, Адвокат Бранко Колев, СН Финансиско друштво, Максидент, Џеко Пекара, Метал Апостолов, Queen Кавадарци, Мед-че Стојанов, ИПА, адвокат Даниел Дани Ивановски и www.babambitola.mk.

Графичка поддршка Ортограф и Петар Илиевски

Да Ве поздравиме сите! ♥♥♥

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here