hdr

Единствената жена на листата на млади милионери е од Битола. Таа од пред неколку недели станува сопственик на компанија во која има само двајца вработени. Станува збор за фирма за трговија на големо, која се занимава со градежништво, а претходно имала само еден вработен.

Во оваа компанија лани приходите изнесуваат 4,6 милиони евра, кои во однос на претходната година се зголемени за 105,8 %. Но, освен приходите, минатата година растела и добивката, која во однос на претходната година е зголемена за 57,5 отсто. Односно, лани добивката изнесува 2,1 милиони евра.

За повеќе и кои се другите македонски милионери под 35 години на линкот ТУКА

Извор www.pari.com.mk