Битолчани започнаја со препораките за самозаштита и превенција од новонастанатата состојба, вклучувајќи дезинфекција, седење дома и чување деца. Битолчанецот Горан Божиновски Менгеле повторно со позитивни препораки заблагодарувајќи се на другарот Тито што ни остави средства во негово наследство.


Ако се чуваш ти ги чуваш и другите. Чувајте се и вие драги сограѓани!