Во неделата во времетраење од неколку часа од 09-13.00 ч. околу 20-25 битолчани доброволно учествуваа во расчистувањето на околината на црквичето св. Јован кај Германски, каде се косеше трева и се кастреја дивите гранки при што се собраа околу десетина вреќи ѓубре.

И овај викенд акцијата ќе продолжи со истото темпо и ќе се стави акцент на реновирањето на Светиот Крст. За повеќе информации следете ја нашата страна евентуално доколку сакате да се приклучите и вие.