БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

На денешниот спортски настан “Охрид трчаТ” на кој присуствуваа голем број на атлетичари од Македонија и од други земји битолчанецот Кристиан Стојани кој е член на атлеткиот клуб “Олимп” – Битола, а исто така и член на сениорската атлетска репрезентација, покрај лошите временски услови нанижа уште еден успех и го освои првото место на трката од 5 километри.

Ова е уште еден доказ дека со напорни тренинзи и дисциплина може да се оди надред кон поставената цел.

Тој јавно повикува да се крени свеста кај граѓаните и да се подобри здравиот начин на живот, а како дел од организацијата на “Трчај бе

која ќе се одржи во септември во Битола да учествуваме на еден нов предизвик и заедно да трчаме сите!

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here