Светот е мал кога треба да се бодри Македонија е примерот и за нашиот битолчанец Менде Тодоровски кој заедно со еден куп македонци кои работат и живеат во Англија, со чартер лет од Лондон допатуваа во Порто.

– Ова се живее и можи да се доживее еднаш во цел живот. Ние работиме во туѓина, мислите ни се во Битола и Македонија, но мора да живееме.

Затоа ваквите шанси не се пропуштаат, ни потврди Менде кој заедно со дузина македонци вечерва ќе ја бодрат репрезентацијата на Македонија против Португалија.