Од Управата за хидрометеоролошки работи на Македонија за овој јануарски понеделник ја добивме втората минимална температура од – 13 целзиусови степени измерени за Битола додека најповеќе -16 се во Берово.

Следуваат -12 Крушево, -11 Маврово, -10 Крива Паланка, Виница, -9 Претор, -8 Охрид, Прилеп, Штип, Струмица, -6 Тетово, Куманово, -5 Демир Капија, -4 Скопје, Гевгелија, Дојран.

Во текот на наредните денови ќе се задржат минусните температури но ќе бидат со поблага форма и тоа – 12 вторник, – 9 за среда, – 4 за четврток.

УХМР, фото насловна Нади Сефедини