Bitola Tour Guide од денес е комплетно ажурирана со првиот битолски фонт Алоти-Б (читано наназад од Битола) создаден од група креативци кои пред извесен период се собраа да го ресоздадат фонтот на Битолскиот натпис од пронајдената битолска плоча и е креиран токму за денешна перспектива.

Дополнителни изненадувања ќе следат во наредниот период. Тука на овај линк имате повеќе за Битолскиот фонт:

https://www.babambitola.mk/%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%84%D0%BE%D0%BD%D1%82/

а тука е нашата бесплатна андроид апликација:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.melstech.bitolatourguide

Чувствувајте се битолски и имајте ја цела Битола во вашиот џеб.

Ве поздравуваме…