Битола денес се разбуди со жолти балони на кои е наведено дека “ОВА НЕ Е ПАРКИНГ”.

Граѓаните секојдневно се соочуваат со проблеми кои го ограничуваат нивното движење и ја загрозуваат нивната безбедност.

Иако Битола не е голем град паркирањето на јавните површини и тротоари зема се поголем замав и на одредени локации низ Битола. Практично е невозможно безбедно движење на пешаците.

Во изминатите неколку години поради трендот на узурпацијата на тротоарите предизвикани се повеќе несреќи, а постарите граѓани, инвалидизираните лица, велосипедистите и децата се почесто се обесхрабрени да се движат на одредени локации низ Битола.

И навистина драги битолчани, секое место не е за паркирање посебно зелените и тревни површини кои во мал дел едвај опстојуваат во нашиот град. Поздрав и до институциите и да се надеваме дака овој проблем конечно во брзо време ќе има негово решение.

еден коментар

  1. U Srbiji, svaki grad ili opština ima pravo formiranja komunalne policije, koja između ostalog, kažnjava upravo ovakve prekršaje. Kazne se kreću od 5 eur do 50 EUR. Mene su skoro kaznili, ostavili uplatnicu na šoferšajbnu. Sada tri puta gledam gde parkiran.
    Kod nas na Balkanu, izgleda samo po džepu deluje, kakvi baloni, kakvi bakrači…

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here