Дека не е лесна работата на битолските пожарникари можете да се уверите од следните видеа. Покрај ризикот од оган и задушување со чад големо влијание има и незгодниот пристап и ризичната конструкција и височина.

Сепак во најтешките моменти храбрите ги послужува среќата. Наше лично мислење е дека крајно време е да добијат подобра опрема и возила во замена на еден локален Битфест или некое слично случување во нашиот град.

Моментално пожарот е локализиран и честитки за вашата храброст и пожртвуваност момци!

Видеа на Јован Стојанов на кого јавно му благодариме!