Гел со тројна активност
Брзо и ефикасно намалување на несовршеностите на кожа со акни
Карактеристики
∙ 50 ml
∙ Ги редуцира дамките и резидуите (лузните) од акните
∙ Ги редуцира хиперпигментациите (флеките)
∙ Ги отстранува нечистотиите и прекумерно излачениот лој
∙ Овозможува целосно обновување на површинските слоеви на кожата
∙ Клинички (дерматолочки) тестиран производ
Нежен хидрогел, со свиленкаста текстура, кој обезбедува кератолитично и себум-регулирачко дејство, со истовремено прочистување на кожата. Идеален избор за третирање на умерени до изразени акни и митесери на кожата на лицето и вратот.
∙ Формулацијата е базирана на состојки, кои делуваат синергистички и обезбедуваат решение за различните причини, кои доведуваат до појава на акни и митесери.
Состав
RetinSphere® технологија (hydroxypinacolone retinoate и retinol гликосфери) BIOPEP 15 2% салицилна киселина 15% гликолна киселина 5% ниацинамид
Клинички докажано:
∙ BIRETIX TRIACTIVE GEL значајно (сигнификантно) ја намалува грубоста на кожата, со истовремено подобрување на еластичноста, за 30 дена
∙ BIRETIX TRIACTIVE GEL сигнификантно ги намалува сите типови на лезии на кожата од акни, за 30 дена
Biretix Tri-Active Gel е исклучително нежен гел, специјално формулиран за масна кожа и кожа склона кон акни. Не само што го регулира излачувањето на себумот (лојта) и оневозможува настанување на несовршености на кожата, тој видливо ги редуцира и знаците на стареење на кожата. Ова го овозможува уникатната формула , која содржи ниацинамид, салицилна киселина, гликолна киселина, но и патентираните молекули BIOPEP-15 и RetinSphere® технолошки-напреден ретиноид. Оваа технологија на енкапсулирање на ретинолот, овозможува максимален корисен ефект од ретинолот, без било каков ризик од појава на несакани ефекти од истиот.

Побарајте ги во аптеките на Еурофарм и во сите подобро снабдени аптеки.