Пред некоја недела бевме неми сведоци како Скопје во еден ден ги изгуби Јапонските цреши и како цел град стана на нозе за тие дрвја. Под притисок на јавните личности и револтираните граѓани на истото место локалната власт беше приморана повторно да засадат нови.

Овојпат тоа му се случува на Битола и зачудува фактот што сето ова стихијно и незабележано поминува, се разбира кај надлежните институции.

Фотографии на Димитрије Гиновски.

Пред

После

Додека на еден од излозите иронично седи плакат да засадиме 100.000 садници за почист воздух во Битола…