Мистериозното Хаус Дуо Bang La Decks за Белата Ноќ во Битола

Најпопуларното грчко мистериозно Хаус Дуо Bang La Decks каде настапуваат двајца маскирани ДЏ-и и продуценти на 25 август во Битола за Широк Сокак во Бело.

Bang La Decks својот успех го започна летото 2012 година со огромното хит “Куедон” на Ултра Музика, кое достигна број еден во Србија и Грција, притоа добивајќи голема поддршка од ДЏ-и од светска класа, како што се Mat Zo и DJ Alvaro.

Дуото не застана таму, уште една огромна порака “Утопија” ја погоди танцовата сцена само во летото 2013 година, која ги уништи линиите меѓу музичките жанрови и им даде на европската танцова заедница нешто за што да зборува.

“Утопија” достигна бр.1 во iTunes Грција и бр.1 во Шазам Грција, и остана на врвот 10 недели и се искачи на бр.1 во руските шазамски карти и бр.2 во Србија. Беше издаден преку Ултра Рекордс на почетокот на 2014 година.

Набргу потоа, доби голема поддршка од заедницата на DJ со Avicii, Afrojack, Benny Benassi, Chuckie, Deniz Koyu, Jesse Voorn, Mat Zo, R3hab и повеќе експлозивни утопии во нивните сетови низ целиот свет.

Покрај тоа, дуото неодамна го ремиксира уште еднаш динглот “Како се чувствувам” на Фло Рида.

Нивната последна хит песна со која дрмаше на светската сцена е наречена “Zouka”

…и помалиот хит “Krepale” од пред два месеци