Денес со почеток во 11:00 ч. започнувајќи од фонтаната кај Музејот во Битола, движејќи се по Широк Сокак и се до црквата св. Димитрија повеќе од 500 дечиња пеејќи ја “Вечниот бог” ја направија Бадниковата поворка во Битола.

Од страна на Митрополитот Преспанско Пелагониски г.Петар на дечината им се поделени скромни подароци.

Нека ни е за многу години Бадник и Божиќ битолчани…