18.3 C
Bitola
Monday, June 27, 2022
Битола 075 224722 075 445740 Ресен 075 445426 Охрид 075 283156 Струга 075 283126 Прилеп 075 224774
Дома Автори Posts by Babam Bitola

Babam Bitola

6229 POSTS 9 коментари

Бабам Битола

Бабам Битола/Битола стари фотографии/Градот на Конзулите/Тера ТВ

Местата каде некогаш битолчани се разладуваа…

Д.Д.Такец "Перформансите на Широк Сокак"

Гранд Хотел “Јевтич” во Битола

Дури го пиеме летното претпладневно кафе од посвежата страна кај Шамбата (кафе бар Портал),на самиот Широк Сокак,не можи а  да не ја забележиме великодушната градба...

ЕВРЕИТЕ И НИВНИТЕ ЗАНАЕТИ ВО БИТОЛА

Некои занаети беа типично еврејски.Скоро сите зарзаватчии беа Евреи. Тие сами ги обработуваа бавчите и сами го продаваа зарзаватот, кој беше исклучително евтин и...

КУЌАТА НА БЕБЕКА (2)

Во центарот на градот.На најградската улица.Се наоѓа една преубава градба која заради местоположбата не остана одминлива ниту од граѓаните ниту од надлежните.Сликана и цртана...

НАРЕДБА ДО ГРАЃАНИТЕ НА ГРАД БИТОЛА

1. СЕ ЗАБРАНУВА БЕЗРАБОТИЦАТА.СИТЕ БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА ВО РОК ОД 3 ДЕНА ТРЕБА ДА СЕ ПРИЈАВАТ ВО ОПШТИНСКИОТ СУД.КОЈ ЌЕ СТОРИ СПРОТИВНО НА ТОА ИЛИ КОЈ...

Хотел Централ, Битола

Бабам Битола/Битола Стари Фотографии/Градот на Конзулите/Тера ТВ

Типичен битолчанец си ако…

1. Сеуште се чекаш пред „Компирчињата“ или „Кај Сато“... 2. Си роден во Битола и барем еден од двата родители ти се родум од Битола,...

БИТОЛА Е…

Убавините препознатливи за Битола

Ела ќе дом...