6.7 C
Bitola
Monday, April 12, 2021
Дома Автори Posts by Babam Bitola

Babam Bitola

5073 POSTS 13 коментари

Реката Драгор и нејзиното скротување

До средината на XIX век Драгорот имал непостојан тек,нерегулиран и променлив водотек, па отклонувајќи лево и десно, формирал бројни блатишта, како во градот,уште повеќе...

Која е пораката на чешма лоцирана во Старата Чаршија Битола ?

„За секој минувач со добра мисла, да се напие вода, да си ја освежи душата. Секој што ќе се напие, ако сака да го...

КАДЕ НЕКОГАШ СЕ НАОЃАЛ ОВАЈ ХОТЕЛ ВО БИТОЛА ?!

Бабам Битола/Битола Стари Фотографии/Градот на Конзулите/ТВ ТЕРА

ИСЉАХАНЕТО ВО БИТОЛА

          Во подножјето на нашето Тумбе Кафе,покрај патот кој води од Битола кон Буковска населба и Република Грција се наоѓа посебното старо Турско училиште наречено...

Бабам Битола

Бабам Битола/Babam Bitola,Битола Стари Фотографии,GRADOT NA KONZULITE и ТВ ТЕРА

Благодариме !

Вечни се делата кои сите ние од срце ги правиме... И остануваат за нас и сите други во Битола... Ви благодариме господине Владо Николовски,каде и да...