12 C
Bitola
Saturday, September 26, 2020
Дома Автори Posts by Babam Bitola

Babam Bitola

4462 POSTS 9 коментари

ДАЛИ ЗНАЕТЕ ДЕКА ?!

За време на своето најуспешно работење во 30тите хотелот "Солун"имал европски стандарди и богата вонпансионска услуга.Располагал со свој сопствен пајтон и чеза,а во 1936...

Сончевиот часовник во Битола

Сончевиот часовник се наоѓа на централниот плоштад.Проектот за неговата конструкција е дел од реконструкцијата на Широк Сокак на кој преовладуваат градби од почетокот на...

Како се израдуваа битолчани пред 50 години…

Фото вест од Битолски весник каде преку слика и текст е опишано како битолчани се израдуваа и освежија пред точно 50 години...Некои од вас...

Битолската куќа

Просторот во битолската куќа е фунционално поделен на стамбени,санитарни и домаќински,работни и сообраќајни простории.Меѓу овие важно место завзема чардакот кој постојано бил правен со...

За убавата Битолска стара чаршија…

Една важна и убава целина од нашиот град е надалеку прочуената Битолска Стара чаршија.Од почетокот на 19ти век па некаде до 60тите бројот на...

ЕЈ БИТОЛА…

Ајде, пајтони кротко терајте по сокаците крај дуќаните Ширум чаршија, покрај Са'т кула По Широк Сокак, до Тумбе кафе Да се видам јас со другарите Со другарите, со еснафите Еј,...

ЧЕСТИТ БАЈРАМ

Честитка и поздрав од Битола бабам Битола

Битолскиот кабадаја

Битола и битолчани

На битолски … (2)

Битолскиот говор

Затскриената убавица …

Магистерската работа на млад архитект од Солун, кој цело време за едногодишната градба престојувал во Битола лично контролирајќи ја градбата, материјалот и мебелот што се...
.
.

до 30% ПОПУСТ

на сите 100% Ranforce памучни постелнини
повеќе
close-link