15.4 C
Bitola
Sunday, August 9, 2020
Дома Автори Posts by Babam Bitola

Babam Bitola

4337 POSTS 9 коментари

Гранд Хотел “Јевтич” во Битола

Дури го пиеме летното претпладневно кафе од посвежата страна кај Шамбата (кафе бар Портал),на самиот Широк Сокак,не можи а  да не ја забележиме великодушната градба...

ЕВРЕИТЕ И НИВНИТЕ ЗАНАЕТИ ВО БИТОЛА

Некои занаети беа типично еврејски.Скоро сите зарзаватчии беа Евреи. Тие сами ги обработуваа бавчите и сами го продаваа зарзаватот, кој беше исклучително евтин и...

КУЌАТА НА БЕБЕКА (2)

Во центарот на градот.На најградската улица.Се наоѓа една преубава градба која заради местоположбата не остана одминлива ниту од граѓаните ниту од надлежните.Сликана и цртана...

НАРЕДБА ДО ГРАЃАНИТЕ НА ГРАД БИТОЛА

1. СЕ ЗАБРАНУВА БЕЗРАБОТИЦАТА.СИТЕ БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА ВО РОК ОД 3 ДЕНА ТРЕБА ДА СЕ ПРИЈАВАТ ВО ОПШТИНСКИОТ СУД.КОЈ ЌЕ СТОРИ СПРОТИВНО НА ТОА ИЛИ КОЈ...

Хотел Централ, Битола

Бабам Битола/Битола Стари Фотографии/Градот на Конзулите/Тера ТВ

Типичен битолчанец си ако…

1. Сеуште се чекаш пред „Компирчињата“ или „Кај Сато“... 2. Си роден во Битола и барем еден од двата родители ти се родум од Битола,...

БИТОЛА Е…

Убавините препознатливи за Битола

КУЌАТА НА БЕБЕКА

Битолчани велат "Секоја куќа со своја приказна".Така е и оваа за куќата на еден од првите битолски гинеколози Михајло Замаули... Михајло Замаули бил еден од...

ДАЛИ ЗНАЕТЕ ДЕКА ?!

ЗАНИМЛИВОСТИ И ФАКТИ