БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Вчера околу 17 часот во с. Цапари, избувна силен пожар во семејната куќа на Тане Веловски и неговиот татко. Во пожарот изгоре целиот кров и покуќнина, со што сега и двајцата останаа без покрив над главата.

Итно им е потребна помош, затоа замолуваме секој кој што има можност да помогни колку што можи и како што можи. Парични средства можи да се уплатат на следните сметки на име: Тане Веловски.

*Денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје
290500019985809

*Девизна сметка во Комерцијална банка АД Скопје
IBAN: МК07300307066458460
BIC/SWIFT CODE: KOBSMK2XBTB

Во Битола има можност да се донира директно во Fresh Up (во близина кај сатот).

Списокот за донации ќе го води Владимир Петров (077 728 694) во име на црковниот одбор од с. Цапари, со тоа што црковниот одбор зема за одговорност да ги предаде собраните донации.

ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ, БОГ СО СИТЕ НАС!

Ве замолуваме споделете ја објавата.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here