РК Пелистер повеќе од 10 години е во финансиска криза а никој не мрднал со прст да помогни!

Тимот со најбогата ракометна историја, расадникот на таленти од каде излегоа најголемиот број на ракометари во репрезентацијата, тимот по кој беше позната Македонија за ракомет уште во поранешна Југославија, тимот по кој ја препознаваа Битола го оставивте со години да се распаѓа а сега имате пари да му помогните на Вардар.

Не е само Вардар во Македонија!
Не е само Скопје – Македонија!

Власта се смена, Битола пак остана слепото црево во државата!

Апел од Сакаме спорт во Битола