„Во Офицерски Дом по повод 4-ти Ноември се спрема некоја презентација, претстава, свечено отварање или шо и да е… Се донесоа стари столчиња од Епинал кои имаат необезбедени ногари и кои ке го издраскаат паркетот за кој се потрудивме да биде идентичен како стариот и го изработивме во Србија. Ве молам да бојкотирате присуство или претходно пред поставување на несоодветните столчиња да се обезбеди соодветна заштита. Видете сами впрочем како е тоа решено во Лисински или на Топчидер…со почит.

Лево е стариот – десно е новиот паркет, интарзија изработена филигран. И на ова да поставиш стари столчиња со метални ногари…“ е реакцијата на битолчанецот Славко Божиновски кој беше дел од екипата за уредување на внатрешноста на Офицерски.