Познатиот мецосопран светски позната оперска пејачка Ана Синицки со битолско потекло пристигна во Битола. Таа моментално престојува во еден од битолските хотели од каде направи една убава прошетка низ Битола и нѐ поздрави.

“Се чувствувам како дома и Ве очекувам во текот на утрешниот ден (вторник) во 20.30 ч. сите да ме посетите во салата на НУ Музеј и Завод Битола каде заедно ќе настапи со Мери Бојиќ Радојчиќ и ќе Ви приредам прекрасна пијано вечер исполнета со класична и кросовер музика – оперски арии, филмска музика, нумери од мјузикли, наполитански, шпански, руски и англиски песни.

Благодариме Ана!

Повеќе за Ана тука во нејзиното интервју https://www.babambitola.mk/intervju-so-ana-sinicki/