БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

На денешен ден пред 11 години изгубивме една голема ѕвезда. И повеќе од тоа. Тоше Проевски е роден во Крушево но голем период беше дел од Битола, каде го заврши неговото средно музичко образование. Беше во друштво со битолчани и во наследство ни ја остави препознатливата песна за Битола на авторот Петар Калица. За нас тој сеуште е ѕвезда која бдее над нашиот град и сјае силно, високо на небото…

Почивај во мир Тошка.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here