Нашиот млад битолчанец Кристиан Стојани успеа да стигне до 6-тото место на 10,5 км маратон кој денес се одржа во Варна:

Денес на маратонот во Варна имаше 3 дисциплини: 10.5км полумаратон и маратон. Јас настапив на 10.5км и успеав во добра конкуренција да се пробијам во наградениот пласман и да го освојам 6тото место со време 37:51 на 10.5км. Стазата не беше идеална за личен рекорд и беше брановита со угорници и удолници, па затоа трката се одвиваше тактички и со борба за пласман до самиот крај на трката.

Земајќи го во предвид тоа што пред 2 месеци бев позитивен на корона, добро ја враќам формата и во оваа сезона се надевам на многу подобри и појаки резултати.

Честитки за него👏