Во изминатите 24 часа се потврдени 107 нови случаи на Ковид-19, а направени се вкупно 660 тестови.

Нови дијагностицирани според градови:
Скопје – 28
Куманово -44
Дебар – 2
Штип – 1
Прилеп – 11
Тетово – 5
Струга – 1
Велес -4

Битола – 6

Кавадарци -1
Гостивар – 2
Кочани -1
Кичево -1.

Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со Ковид-19 во нашата земја изнесува 1081.

Во Битола се хоспитализирани вкупно 8 пациенти од кои 2 се повремено на кислородна поддршка, а на домашно лекување се следат уште 8 пациенти.

Венко Филипче