Мерната станица во населбата Бадембалари со екстремно високи вредности поради аерозагадувањето во тој дел на градот.

Во прилог на овие вредности ги објавуваме и фотографиите кои ги добивме од околните жители кои изјавуваат дека ова е секојдневна слика, а посебно за време на викендите. Исто така, проблем за овие жители е недостапноста на Државниот инспекторат за животна средина бидејќи како што изјавуваат никој не се јавува на дежурниот телефон 076/446-256 кој е јавно објавен од нивна страна. Се надеваме дека новото раководство на Инспекторатот ќе направи напори за зајакнување на врската помеѓу граѓаните и надлежните служби.

Препорачуваме граѓаните од овој дел на градот да ги ограничат нивните движења на отворен простор сѐ до нормализирање на состојбата апелираат од платформата ЗемиЗдив.

Фото Зоран Илиевски

еден коментар

  1. Abe,kako mozi da gi obvinuvate sluzbite za vakvi slucuvanja koga vo nivniot pravilnik toa se tretira kako predmet za intervencija po telefonski povik?Pa tie sluzbi ne se za kogo kako ke mu tekne da izmisluva novi pravila.E,pa sega,tie toj cad ne da ne go videle i od toa duri i nekolku si zaminaa tuku,pravilnikot e vazen a toa sto nekoj zaminal,koj mu e kriv?

Leave a Reply to archelay Исклучи

Please enter your comment!
Please enter your name here