Мерната станица во населбата Бадембалари со екстремно високи вредности поради аерозагадувањето во тој дел на градот.

Во прилог на овие вредности ги објавуваме и фотографиите кои ги добивме од околните жители кои изјавуваат дека ова е секојдневна слика, а посебно за време на викендите. Исто така, проблем за овие жители е недостапноста на Државниот инспекторат за животна средина бидејќи како што изјавуваат никој не се јавува на дежурниот телефон 076/446-256 кој е јавно објавен од нивна страна. Се надеваме дека новото раководство на Инспекторатот ќе направи напори за зајакнување на врската помеѓу граѓаните и надлежните служби.

Препорачуваме граѓаните од овој дел на градот да ги ограничат нивните движења на отворен простор сѐ до нормализирање на состојбата апелираат од платформата ЗемиЗдив.

Фото Зоран Илиевски

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here