БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

За оние што не знаат – Денот на младоста беше празник со кој се славеше 25 Мај – роденденот на Тито. На тој ден момчиња и девојки од цела поранешна Југославија ја носеа низ целата земја и му ја предаваа на Тито штафетата на младоста – своевиден симбол на посветеноста кон неговата оставнина. Еден од тие градови каде поминуваше штафетата беше и нашата Битола.

Носителите на штафетата во Битола

Манифестацијата во Спортската Сала

Фотографии “Битолски весник”

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here