Нашите 15 годишни млади битолчани Петар Крстевски и Никола Неделковски, едниот како капитен на Виенер Спорт Клуб, другиот капитен на ТВЛ Електра и заеднички играат во ВФВ – Лига Виена, се сретнаа очи во очи за време на меѓусебниот натпревар кој се одигра овај понеделник на 09.10.2023 г.

Петар лево до судијата, Никола десно

Иако заедно со нивните фамилии се далеку од нивниот роден крај, сепак талентираните млади битолчани добиваат голема почит надвор од државата како вешти виртуози и предводници на играта како капитени во најспоредната работа на светот.

Никола и Петар