БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Вкупно 503 брака биле склучени лани на подрачјето на Општина Битола, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Од нив, за по прв пат во брачна заедница стапиле 591 жена, втор брак склучиле 12 жени, а по трет пат или повеќе кај припадничките од понежниот пол нема.

Кај мажите, прв пат брак склучиле 487 лица, по втор пат во брачните води запловиле 15, а едно лице по трет го кажало судбоносното „ДА“.

Повеќе ТУКА

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here