На државното првенство за пионери и пионерки организирано од Џудо Федерација на Македонија, Џудо Клубот “ЧУРИН” од Битола освои едно злато и едно сребро од тројца натпреварувачи. Младиот битолчанец Петар Петров е шампион во Пионери до 38 кг, Дамјан Петкоски во Пионери до 34 кг., а Софина Најданоска со одлични борби, но без медал.
Два медали од тројца натпреварувачи.

Честитки за сите!