БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40
Пандемијата наметна нов начин на живот за сите па и најмладите. Корона вирусот го промена и начинот на учење па сега учениците уште повеќе време дома. Пандемијата постави и многу ограничувања за дружење, па 11-годишниот Петар Спасов од Битола, ученик во 5-то одделение во ОУ Св.Кирил и Методиј одговорно почитувајќи ги препораките на здравствените работници, вишокот слободно време од почетокот на пандемијата пред околу една година, сите карантини, изолации, настава од дома креативно го користи слободното време развивајќи го својот талент за цртање.

Петар до денес имаат нацртано повеќе десетици различни цртежи, а инспирација наоѓа и во познатите ликови од омилените играни и цртани филмови како ,,Џокерот”, ,,Сунѓерот Боб”, ,,Војна на ѕвездите” итн.

Да си ги поддржиме младите цртачи. Браво за Петар.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here