Еден од најпознатите македонски телевизиски и радио водител Ване Маркоски од Тетово, кој долги години живее во Скопје, беше во посета на Битола и Широк сокак. Тој тоа шо го раскажа за нас и нашиот град не можиме со текст да ви го опишиме затоа погледнете го неговото видео