БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Сокак на кој поминале
Лоренцо Бернард,Ами Буе,Лир,Гризебах,
Дедијер,Харлеј,Хаџи Калфа,Ибн Иса Челебиј,Евлија Челебија,Мустафа Кемал Ататурк,Нуша Алкибијат,Бранислав Нушиќ,Мисирков,Браќата Манаки,Султанот Решад Петти,
Гоце Делчев,Маршал Тито и многу други.
..
Сокак на кој со пајтони се возеле
или пеш поминале –
Конзулите,аскерите,беќарите,курназите,
аџамиите,еснафите,боемите,кабадаите…

Сокак каде секој се гледа со сите што ги сака…

image

Фото Непознат извор

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here