Пред шест години едно мало, но амбициозно креативно засолниште, тргна на своето патување за да ги овековечи минливите моменти од животот. Денес, оваа продукциска компанија стои на чело на индустријата за визуелно раскажување приказни, одбележувајќи ја својата шеста годишнина со размислувањe за растот, креативноста и безвременските спомени што ги зачувала.

Concept Production еволуираше од својот старт, за денес да биде позната по својата работа во познати музички видеа, фотосесиите од висок профил, но и негувањето на првиот продукт, а тоа се семејните албуми од најубавите настани во животот на луѓето.

„Нашата мисија од првиот ден беше да ја доловиме суштината на секој момент, трансформирајќи ги обичните сцени во извонредни спомени“, истакна Коста Дупчинов познат фотограф и еден од основачите на Concept.
„Секоја фотографија, секое видео е доказ за човечкото искуство, а ние сме тука да ја доловиме и радоста и љубовта што ги дефинираат нашите животи“. – додава тој.

Во текот на своето шестгодишно патување, Concept Production не само што ги документира личните приказни на поединци, туку и ги доловува пресвртниците на корпорациите и значењето на големите фестивали и настани. Нивната работа ја надминува традиционалната фотографија и видеоографија, навлегувајќи во срцето на секој момент за да се погрижат секој спомен што тие го зачувале да се почувствува, а не само да се види.

„Посветеноста на Concept за поместување на границите низ визуелната нарација го изгради нашето портфолио кое е мозаик од човечки емоции и приказни. Оваа 6-та година не е голема бројка за многумина, но за нас е пресвртница, заради растот кој го планираме за блиска иднина“- изјави Зоран Талевски ко-основач на Concept.

Concept Production со мала прослава им оддаде почит на тимот и најблиските соработници кои биле составен дел на нејзиното патување.

Со шест години зад нив и иднина полна со потенцијал напред, Concept Production е подготвена да ја продолжи својата извонредност, по која е препознатлива.

Текст и фото Љубица Ангелкова