На вториот ден од Vavan Sport Night во Кувајт битолскиот спартанец продолжува со освојувањето на медали. Во Граплинг во категоријата до 70 кг. освои злато, додека неговиот ученик Амар Ал Барвани освои сребро во Џудо. Уште сребро во граплинг или 1 злато и 2 сребра за клупскиот колега и вкупно 6 медали, од 3 натпреварувачи, во 2 дена !!!

Само напред Чурин!

“Тoday on the second day of Wawan Sport Night i won gold in Grappling in my division and My student Amaar Al Barwani won Silver in Judo, and my team mate Taoufik Serbout win Silver in Grappling in his division, in total we won 6 medals, with 3 competitors in 2 days !!!
Im so proud of all Guys, well Done !!!”

Risto Dimitrov Churino