Црвено – жолти бакли го осветлија паркот и споменикот на бранителите на годишнината од масакрот кај с. Вејце во чест на сите херои кои со животот не бранеле нас и јас бранеле МАКЕДОНИЈА!

Наш завет е да ги чуваме од заборавот и да го пренесуваме нивното големо дело на секој човек.

МАКЕДОНИЈА секогаш раѓала храбри синови со кои можиме да бидиме горди пред светот.

На 28.04.2001 год. во заседа и во грозоморен чин се убиени:
-МАРЈАН БОЖИНОВСКИ
-ИЛЧЕ СТОЈАНОВСКИ
-КИРЕ КОСТАДИНОВСКИ
-БОШКО НАЈДОВСКИ
-РОБЕРТ ПЕТКОВСКИ
-БОБАН ТРАЈКОВСКИ
-ИГОР КОСТЕСКИ
-МИЛЕ ЈАНЕВСКИ

“Нема потреба да доаѓате повеќе во помош, сите ќе загинеме за Македонија”

Последна реченица на еден од жртвите која кажува колкаво е херојството на овие бранители!

ВЕЧНА ВИ СЛАВА!

Должни сме и на живите бранители!
САШО ЛАЗАРЕВСКИ БРАДА е командант на битолската чета на лавовите во војната.
Потребна е финансиска помош поради сериозно нарушување на неговото здравје.
Донирај на броевите:
-143 401 (А1)
-143 104 (Телеком)
Жиро сметка:
– 300 070163512 82