Почна седницата на Советот на општина Битола на која единствена точка на дневен ред е Платформатa за ракометна Битола поднесена од Ракометниот клуб Еурофарм Работник Битола. Расправата ја следат претставници на навивачката група Чкембари. Еден од нив e со штека и во гипс на ногата што ни покажува колку е голема љубовта кон навивањето и поддршката за спортот во Битола.

Тука е и познатиот децениски економ од cпортската сала -Дади кој истотака ја следи седницата која би требало да биде од пресудно значење за опстојувањето на неговата и наша повеќе децениска љубов РК ПЕЛИСТЕР од Битола…

Извор и повеќе ТУКА