Фестивалот ќе го отвори г-ѓа Катрин Фриинсфелд, раководителка на одделот за култура и образование во германска амбасада.

Отворањето ќе се одржи на 31.05.2019 г. со почеток во 20.00 ч. во мала сала на НУ Центар за култура Битола.

По краткото обраќање на г-ѓа Фриинсфелд ќе биде прикажан филмот „100 Нешта“.

Програма на фестивалот:

ПЕТОК 31.05.2019 – 20:00- 20:15 Отворање на фестивалот

20:00- 20:15 Отворање на фестивалот
20:15 „100 НЕШТА“ – 100 мин.

САБОТА 01.06.2019-

18:00 – „Љубопитниот Тоби и тајната на нашата планета“ 86 мин.
20:00 – „Жешко столче“.

НЕДЕЛА 02.06.2019-18:00 – „Тим Талер или момчето што ја продаде својата насмевка“ 102 мин.

18:00 – „Тим Талер или момчето што ја продаде својата насмевка“ 102 мин.

20:00 – „Во време на кога светлина згаснува“ 101 мин.

ПОНЕДЕЛНИК 03.06.2019-18:00- „Помош, ги смалив родителите“ 99 мин.

18:00- „Помош, ги смалив родителите“ 99 мин.
20:00 – „Исход на вистината“ 105 мин.

ВТОРНИК 04.05.2019– 20:00 – Кратки филмови 90 мин.

20:00 – Кратки филмови 90 мин.