БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Меѓу поголемите есенски празници што нашиот народ ги празнува со домашни служби е и празникот Собор на св. Архангел Михаил, меѓу народот попознат како Аранѓел. Црквата го определила овој ден за празник во чест на сите ангели, а најмногу на св. Архангел Михаил кого го смета за водач на сите небесни сили.

Црквата св.Архангел Михаил се наоѓа во месноста Баир во Битола во непосредна близина на Кркардаш.

Фото Маријан и Мој роден крај

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here