Како и зошто прифатилиште за кучиња во Пелагонискиот- плански регион?

Идеата и проектот е на брачниот пар од Америка, Стевче и Џенифер Бибевски од Фондацијата „Бибевски“ од Флорида.

Со реализација на овој проект вели Бибевски граѓаните ќе имаат хуман однос кон кучињата. Во рамките на истиот, бездомните животни ќе добиваат и ветеринарна грижа од ветеринарен лекар. Тие и со идеа како кучињата скитници да добиваат храна.

За реализација на проектот добија поддршка од надлежните.

Фондацијата „Бибевски“ е основана во март 2018 со седиште во Флорида Америка, а основната цел и е дејствување за потребите на пелагонискиот плански регион. Нивната мисија е интеракција меѓу луѓето, животните и природата со цел поголема свесност кај населението за грижата кон природата и животните.

Извор Тера ТВ