На денешен ден 28-ми Април 2001 година, се случи масакрот кај с.Вејце Тетовско…

Тешко е…

Тешко е после 18 години да го однесиш детето и да му покажиш каде загина неговиот татко, каде херојски го положи својот млад живот. Со некои работи можиш (мораш) да живееш. Тие беа херои, ама дали сакаа да бидат херои?

Сашо Гилевски и Кристијан Костадиновски син на Кире

Сакаа да бидат татковци, браќа сакаа да гледаат деца како сите ние. Јас знам дека не можите да го смените минатото, ама барем поправете ја грешката што ни ја нанесовте сите овие 18 години. Борбата во 2001 беше борба за нашите предци, а живот за нашите деца.
Почивајте во мир Кире, Бошко, Илче и Маријан.

Ве молам без политички пораки!… Качо

Фб статус на Сашо Гилевски Качо

На денешен ден станаа ангели…

Вечни ќе бидите…