1.Чим комшивката престани да вришти и стенка јас одма излегвам на балкун и палам цигара да мислат комшите дека јас праев нешто

2.Во 4-то, основно бев најдобар ученик во класот и сакав да се повлечам додека сум на врвот од славата и да се отпишам од училиште ама моите не ме оставаја.
3.Му објаснува таткото на својот 5 годишен син:
-Ако ја изедиш цела пајнца спанаќ ќе бидиш јак како тато!
Малиот му вели :
-Нејкам да бидам јак ко тато сакам да командувам ко мама!
4.Господе, дали јас грешно ти се молев или ти грешно си ме разбрал…..???
5.Еден совет за дебелите девојки, ко ќе се сликате не ги клавајте рацете на колкој, личите на чајници.
6.Знај некој до кога трај пубертето?
За некое време 41 ќе напрам и не му се гледа крајо.
7.Прав македонец ко ќе му прегори сијалицата дома излегва и ја менва со та од влезо…
8.Ко ќе се запознавам со некој обично го памтам само моето име!!
9.Кој нема ќерка никогаш нема да ја баци најубата девојка на светот…
10.Има уште романтика на овај свет.
Сабајлево под брисачите најдов љубовно писмо.
Го прочитав.
И го фрлив.
Не беше за мене.
Јас не ни имам кола.

Тука Ви е и првиот дел