УТРЕ РАНО САБАЈЛЕ ЕДНО ГОЛЕМО “УРА” ЗА СПАС НА НАШИТЕ БЕЛИ ДРОБОВИ-СПОДЕЛЕТЕ, ДОЈДЕТЕ, УЧЕСТВУВАЈТЕ!!!

“Ситуацијата на теренот е комплицирана али сепак е под контрола…

Најголемиот ,,НЕПРИЈАТЕЛ,, е ветрот кој правците на дејствување ги менува од минута во минута. Вечерва на терен остануваат 35  гасначи од  ТППЕ, ДЦС, ПЛАНИНАРИ, организирани доброволци и вработени од Н.П Пелистер, под контрола  на раководни лица од ТППЕ. За утрешниот ден се делува во зорите за да го ставиме и уништиме истиот. Со Господ напред се надеваме дека истото ке се  направи….

Командир  на ТППЕ Костадин Поповски

Споделете, учествувајте, поможете!!!

Местото е оддалечено на околу 2~3 саати пеш или 1 саат со возило. Паркирајте го вашето лесно возило кај на Лазо Вилата и упатете се по земјениот пат кој е во нејзина близина. Доколку имате теренско возило продолжете по него или ако има повеќе доброволци вратете се пак и донесете ги на лице место. 

За Баба, за Пелистер, за БИТОЛА!!!