Утре на 06.08.2022 г. во 19.00 часот во Офицерски дом во Битола ќе се одржи промоцијата на книгата „Корени“ автобиографско дело на авторката Гордана Лазаревска во кое таа раскажува за себе, својата фамилија и за нејзиниот роден град Битола. Настанот е од отворен карактер.