Членот на Еурофарм Пелистер, Мартин Велковски успешно беше опериран по тешката повреда на коленото (луксација на чашката) на тренинг на крајот од февруари годината.

Според планот, по рехабилитацијата, Велковски треба да се врати на теренот на почетокот од следната сезона.

Му посакуваме брзо оздравување на Мартин Велковски.