БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Средното музичко училиште во нашиот град го носи името на Тоше Проески. Тоше своето средно образование го заврши во битолското музичко училиште како најдобар во генерацијата 1995/99 година. Момчето кое со својот ангелски глас ги допре небото и ѕвездите неколку години престојуваше во битолскиот интернат. На денешен ден се навршуваат 13 години од неговата трагична смрт. Од наша страна едно мало потсетување за него и познатата песна на Калица  “Ако одам во Битола” .Само тој знаеше на свој посебен начин ја изведе и надалеку низ светот ја рашири, убавината на нашиот град. 

Почивај во мир Тоше…

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here